WORKSHOPS vanaf 6 tot maximaal 10 personen
VOOR IEDER NIVEAU
In het bijzondere pand van ’t Havenmantsje is op de eerste verdieping een complete keuken ingericht. SVH Meesterkok Marco Poldervaart verzorgt hier kooklessen, kookworkshops (voor beginners en gevorderden), proeverijen en kookdemonstraties. U kunt zich alleen als groep aanmelden vanaf minimaal 6 personen tot een groepsgrootte van maximaal 10 personen.
Ook voor een feestje of teambuilding kunt u bij ons terecht. In verband met een maximale capaciteit zijn groepen op aanvraag. Er zijn kookworkshops en kooklessen voor particulieren, maar ook voor bedrijven en scholen.
Beginners die graag de kneepjes van het koken willen leren kennen, wordt de basisvaardigheden voor het thuis koken bijgebracht. Denk hierbij aan het koken van de perfecte aardappel of het bereiden van een lekker sudderlapje zoals grootmoeder die maakte. Ook geven wij op aanvraag pizza- of sushiworkshops. Daarnaast komt het maken van een mooi 3 of 4-gangenmenu aan bod.
Alle kooklessen zijn inclusief uitgewerkte receptuur. De vorderingen van de kookstudio kunt u volgen op onze website of via de Social Media. Natuurlijk kunt u altijd contact opnemen voor meer informatie via mail of telefoon 0517-858600.
Dat u als thuiskok of chef uw hart kunt ophalen bij onze kookstudio is u inmiddels vast wel bekend. Het spreekt dan ook voor zich dat de kookstudio van ‘t Havenmantsje is uitgerust met het mooiste keukengereedschap. Van innovatieve sousvide-baden tot krachtige keukenmachines en fornuizen van ambachtelijke topfabrikanten. Hoe fijn is het om een luchtige en fluwelige bearnaisesaus op te slaan in een professionele sauspan? Of om de eerste hap vers bereid vanille-ijs uit een professionele ijsmachine te proeven?
De kooklessen zijn er voor iedereen die wil leren om (nog) beter te koken en om geïnspireerd te raken door bevlogen vakmensen. Dit alles op een speelse en uiteraard smakelijke wijze. Wij zijn altijd op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen in de gastronomische wereld, wij graven in de diepte van oude ambachten en zoeken daar het beste keukenmateriaal.
KOKEN ZAL NOOIT MEER HETZELFDE ZIJN
Marco (SVH Meesterkok) de kookschoolchef van ‘t Havenmantsje is continu bezig inspirerende workshops samen te stellen en leert u alle tips en trucs die hij als professional heeft opgedaan. Niet alleen technieken en trends, maar ook leert u topproducten kennen en herkennen. Want ook op dat gebied werken wij samen met topleveranciers en –producenten.
Koken zal nooit meer hetzelfde zijn, daar proberen wij keer op keer naar te streven in onze workshops. Gaat u ook de uitdaging aan?
Kookcursussen, hoe werkt het?
U krijgt een drankje ter ontvangst. Met de kok bespreekt u het cursusverloop en het recept. Dan bindt u uw schort om en het koken kan beginnen! Heeft u geen idee hoe u een koksmes vasthoudt? Of kunt u goed koken en wilt u uw niveau verhogen? Hoe ver u ook bent, u krijgt passende assistentie. Eenmaal uitgekookt nuttigt u het zelf bereide feestmaal. Het recept krijgt u mee en vol nieuwe inspiratie verlaat u tevreden het pand.
Adressen voor keukengereedschap/keukens:
Misschien wenst u zelf ook te beschikken over de materialen, gereedschap of apparatuur waarmee op een professionele manier gewerkt kan worden. In Harlingen kunt u daarvoor terecht bij KOKS EN KEUKENMEIDEN en in Workum kunnen wij u SMOKEYKITCHEN aanbevelen.
Bent u voornemens om thuis uw keuken aan te passen of een geheel nieuwe keuken te laten plaatsen? We kunnen u van harte STUDIO MATLA in Workum aanbevelen.